ПД „Јеленак“ Панчево организује зимски успон на врхове Дурмитора:
Савин кук ( 2313 м/нв ), Чворов богаз  (2152 м/нв)  

 

Петак, 28. јануар: Полазак у 20:00 ч.испред  Дома омладине у Панчеву. Путујемо преко Београда, са паркинга код Сава Центра у 20.30 ч., преко Чачка и Златибора до Жабљака.

Субота 29. јануар:
Чворов богаз (2152 м/нв) Превозом идемо до улаза у национални парк. Стаза води поред Млинског потока, кроз шуму до Инђиних долова, настављамо до Локвица.
Од Локвица стављамо дерезе, крећемо се ка Чворовом богазу (2152 м/нв),  стаза  је без неких експонираних делова. Повратак истом стазом. Са врха се пружа прелеп поглед на Минин богаз, Боботов врх, Безимени врх, Рбатину...
Дужина стазе око 14 км, успона  око 900 метара.

Недеља 30. јануар:
Савин кук (2313 м/нв)

 

Успон започињемо од жичаре Ски-центра „Савин кук“. Стаза нас води између Осојних Греда са леве стране и Кулине са десне све до врха. Дужина стазе око  10 км, висински око 850 м. Повратак истом стазом. Можемо користити жичару за повратак.

Ко не буде ишао на успон постоји могућност скијања по приступачним ценама....


Повратак за Панчево након завршетка планираних активности. Долазак у Панчево до 23 часа.

У случају лоше временске прогнозе – акција се отказује. Организатор задржава право измене програма у зависности од околности на терену.

Постоји могућност ако група буде желела да кренемо у петак у поподневним сатима.  

Опрема за зимске услове: планинарске ципеле, топла одећа, активни веш, цепин, дерезе, капа, рукавице, наочаре за сунце, крема за сунце, чеона лампа ...

Ko нема цепин и дерезе – oбезбеђује ПД Јеленак

Храна: из ранца за 2 дана. Понети храну и воду за први дан успона.Након тога, све се може набавити у продавницама и ресторанима на Жабљаку. Употреба кухиње обезбеђена.

Документа: обавезно понети пасош или личну карту збоg преласка међународне границе; здравствену књижицу и планинарску књижицу са плаћеном чланарином за 2022. годину.

Цена: 4800 динара (обухвата превоз мини бусом до Жабљака, путарину, храну и смештај возача и друге организационе трошкове), а за ноћење је потребно издвојити 10 евра (собе са купатилом).
Цена не обухвата евентуалну таксу за улазак у национални парк која је досада била 3 евра  (ако буде било потребе,односно захтева да се она плати).
Пријаве уз уплату аконтације од 3800 динара, код организатора на састанцима Јеленка четвртком од 19 – 20,30 ч. Остатак до поласка.

Учесници иду на сопствену одговорност, уз строго придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности ПСС - http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf

Пријаве и више информација код Драгана Ђерића (телефон 0694050294 email -This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).  

Насловна фотографија- Тројни превој са Зупцима, Иван Хрњичек

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.