5:30 h: Polazak minibusom ispred Doma omladine. Ruta putovanja: Pančevo – Smederevo -Paraćin – naselje Rtanj. Usputna kraća pauza na nekoj pumpi za toalet.

Oko 8:30 h:  Dolazak ispred motela „Balašević“. Otvaranje akcije. Polazak do separacije Mirovo za one koji idu na vrh severnom stranom. Ko ide na uspon južnom stranom, nastavlja minibusom do naselja Rtanj. 

9:00 h: Polazak na uspon severnom stranom. Pešačka tura ima oko 13 km, 1200 m u usponu i 1000 m u silasku. Izlazak na vrh za oko 4-5 sati.

9:30 h: Polazak na uspon južnom stranom. Pešačka tura ima oko 14 km, 1000 m u usponu i isto toliko u silasku. Izlazak na vrh za oko 3,5-4 sata.

16-17 h: Silazak u naselje Rtanj.

Hrana: Iz ranca.

Oprema za planinarsku turu u zimskim uslovima. Obavezna oprema su planinarske cipele, topla odeća, jakna, kapa, rukavice, čeona lampa, kamašne, hrana prema afinitetu svakog učesnika za pešačenje od oko 7-8 sati, voda, zaštita od kiše, rezervna odeća ...

Dokumenti: Lična karta, zdravstvena i planinarska knjižica.

Prevoz i drugi organizacioni troškovi iznose 1800 dinara po svakom učesniku.

Prijava na sastancima Jelenka u prostorijama Doma omladine u Pančevu četvrtkom. Za prijavu, pored uplate, obavezno je navodjenje broja planinarske knjižice i društva-kluba čiji je planinar član. Prijava je validna samo sa uplatom i jedino će u tom slučaju prijavljeni biti upisani u spisak učesnika. U slučaju odustajanja, potrebno je naći adekvatnu zamenu, jer se u suprotnom uplata ne vraća.

Napomena: Učesnici koji su učestvovali prethodnih godina na ovoj republičkoj akciji, neka ponesu svoje učesničke knjižice, radi evidentiranja i upisa uspona. Oni koji prvi put učestvuju, dobijaju učesničku knjižicu od organizatora uspona OPSD “Dragan Radosavljević” iz Zaječara. Program putovanja i uspona je orijentacioni; оrganizator zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Učesnici idu na sopstevenu odgovornost uz strogo pridržavanje Pravilnika o bezbednom izvodjenju planinarskih aktivnosti PSS: https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf

Organizator-vodič: Milan Piperski (broj licence PSS-a 444). Kontakt: telefon 063/7456-889

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.