Полазак у 06:00 испред Дома омладине.

Повратак истог дана након завршетка акције.

У склопу ове планинарске акције у недељу посетићемо руднички погон Рудника бакра Мајданпек на подручју Ваља фундата - Пустињац.. Пустињац одаје визуелни утисак пустиње, како и сам назив каже, а сам амбијент је погодан за фото сафари и ствара осећај егзотике.
По завршетку посете Пустињцу колским путем се спуштамо до пумпне станице Пустињац одакле се један део Мајданпека снабдева пијаћом водом, где се улази у кањон Пека. Кањон је речног типа и сам пролазак кроз кањон траје око два сата и у неколико наврата, у случају већег водостаја, вода досеже висину просечне женске особе. Из кањона се излази код Дебелолушке пећине. После пећине убрзо се излази на асфалт и после пар стотина метара се скреће са асфатла десно и макадамским путем долази на излетиште Тодорова река где је крај акције. Стаза је дужине око 12 км. 

Недеља
09:00-10:00 – Окупљање за акцију је на излетишту Тодорова река у селу Дебели Луг
10:00-10:15 – Отварање акције
10:15 – Полазак на стазу
14:15 – 14:30 – Повратак на место старта акције
14:30-16:00 -Одмор и дружење на Тодоровој реци
16:00 – Додела захвалница и затварање акције

Напомена:
Потребно је оставити сва документа, мобилне телефоне и фотоапарате у аутобусу пре поласка на стазу или наћи начин да се исти заштите од квашења приликом проласка кроз кањон. Пластичне кесе могу бити од користи. Храну истрошити пре уласка у кањон.
Сваки учесник учествује на сопствену одговорност и обавезан је да се придржава правилника о безбедном извођењу планинарских акција.
Акција је авантуристичког духа и није препоручљива за непливаче, посебно нижег раста.
За учеснике који не буду желели да прођу кроз кањон могу се вратити са Пустињца истим путем у село Дебели луг и ту сачекати групу која ће проћи кроз кањон.
Потребно је држати прописане епидемиолошке мере које буду важиле тог викенда.
Опрема:
Штапови за планинарење, стара дубока обућа са чврстим ђоном, сендвич, чоколадице, два литра воде.

Котизација за ову акцију је 1600 рсд. Пријава на састанцима је валидна само уз уплату. Резервација места путем СМС или Вибера а уплата најкасније на наредном састанку. Обавезна је плаћена чланарина за 2021.

Водич Јонике Жерављев 063 341 490 (мб 306). 

Организатор акције ПК Старица Мајданпек.

Детаљан програм: https://www.facebook.com/events/509153323730985?ref=newsfeed 

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.