Планинарско друштво „Јеленак“ организује шетњу ваљевским крајем који припада Азбуковици, са погледом на Медведник и Бобију до цркве брвнаре у селу Скадар.

Програм акције

Субота (10.02.2024.)

Полазак из Панчева, код Дома омладине у 06.00 часова. Улазак путника у Београду, код „Сава центра” (улица Владимира Поповића, код улаза који гледа према реци) у 06.30 час. Молимо све учеснике да дођу на договорено место 10-ак минута раније. Наставак путовања аутопутем Милош Велики, преко Ваљева до превоја Ива у близини Пецке.

Полазак са превоја Ива, 630 мнв, најпре идемо до незваничног видиковца Јавор, затим преко Гредина изнад села Суводање заокрећемо и силазимо у "амфитеатар" села Драгодол, обилазимо локалитет Оштра стена. Настављамо преко Драгодолског потока до превоја између Тисовика и Равног брда (900 мнв), могуће је изаћи 70 м висински на коту Локве како би посматрали Бобију и Медведник. Повратак на Равно брдо, где очекујемо скроман поглед на Драгодол. Силазимо у село Скадар, преко заселска Недељковићи и Кавази, до цркве брвнаре. Укупна дужина ове стазе је, оквирно, 20 км. Укупан успон би требао бити око 1000 метара. Акција је претежно истраживачка, спремите се за авантуру.

   

Село Суводање и црква брвнара у селу Скадар

Додатни подаци о акцији

Опрема

Дубоке планинарске ципеле и гардероба прилагођена временским условима, заштита од сунца, ветра, снега и кише (крема, наочаре, капа, качкет), чеона лампа, камашне, храна, вода, средства прве помоћи…

Сви у групи треба да будемо одговорни према себи и осталим учесницима, имамо адекватну опрему и прихватимо сваку промену плана.

Документација: Лична карта, здравствена и планинарска картица.

Храна: Сопствена – из ранца.

Цена

2300 динара. У цену урачунато: превоз, путарине и организациони трошкови. Пријава је важећа уз уплату целог износа. Уплате можете извршити четвртком у Дому омладине у просторијама клуба од 19 – 20.30.

У случају одустајања, потребно је пронаћи одговарајућу особу као замену (сразмерно захтевности акције), јер се новац не враћа.

Напомена:

  • Програм путовања и успона је оријентациони. Организатор задржава право измене плана у случају непредвиђених околности. Учесници иду на сопствену одговорност уз придржавање Правилника о безбедном извођењу планинарских активности ПСС  https://pss.rs/wp-content/uploads/2017/09/P120-Bezbedno-izvodjenje-planinar.-akcija.pdf
  • Обавештење: ЗА ОВО ПУТОВАЊЕ НИЈЕ ОБЕЗБЕЂЕНА ЗАШТИТА У ПОГЛЕДУ ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА

Организатор: ПД „Јеленак“ Панчево

Водичи: Милица Гавриловић (0642828656) МБ 888 и Дејан Ранковић.

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.