Полазак је у суботу, 18. априла 2020. године, у 7 часова, испред Дома омладине у Панчеву.

Акција је традиционална и почиње од села Шушара, а завршава се у Гребенцу, односно у Старој Паланци.
Загајичка брда су предео изузетно занимљивог и необичног рељефа, са којих се пружа леп панорамски поглед на Делиблатску пешчару, вршачке планине и Карпате. Пешачење завршавамо након 16 км, у селу Гребенац, родном месту Васка Попе. Након завршетка пешачења одлазимо до Старе Паланке и рибље ресторане на Дунаву. Повратак у Панчево око 19.30ч.
Ако буде услова, могућ је прелазак скелом до Рама и обилазак тврђаве која је недавно отворена за посетиоце. Ово ће зависити од броја заинтересованих, у том случају, долазак у Панчево оквирно би био око 21ч.
Посебну атракцију ове акције представља сусрет са заштићеном врстом цвећа – гороцветом којим су обрасле поједине падине загајичких брда. Подсећам учеснике да је брање најстроже забрањено.
Цена: 1000 дин.  (превоз и организациони трошкови). Цена преласка скелом, са улазницом у тврђаву била би додатних 350 дин.)
Пријаве су могуће само уз уплату, на састанцима Друштва, четвртком од 19 до 20.30 часова, у Дому омладине у Панчеву. На акцији могу учествовати само учесници са плаћеном чланарином за 2020. годину.
Додатне информације: 063/250-398 Милан Глумац

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.