ПД „Јеленак“ Панчево организује зимски успон на врхове Дурмитора:
Савин кук (2313 м/нв) и Бандијернa (2409 м/нв),Змиње језеро...

Среда 14. фебруар: Полазак у 21:00 ч.испред  Дома омладине у Панчеву. Путујемо преко Београда, са паркинга код Сава Центра у 21.30 ч., Чачка и Златибора до Жабљака.

Четвртак, 15.фебруар: Око 6:00 ч. долазак на Жабљак, наставак пута до паркинга код скијалишта Савин кук.  Припрема и полазак на успон до Савиног кука (2313 м/нв).
Након повратка минибусом се превозимо до смештаја. Слободно вече на Жабљаку.

Петак 16. фебруар: Устајање у 04:00 ч. Превозом идемо до улаза у национални парк. Успон иде до Локвица, Тројног превоја (2245м/нв) и Бандијерне (2409м/нв). Постоји могућност да део групе иде на Чворов богаз (2152 м/нв).

Субота 17. фебруар: Полазак на акцију у 7:00 ч. Идемо преко Иван дола и Млинског потока до Змињег језера (1490м/нв).
Повратак иде преко Црног језера до паркинга где нас чека превоз.

Уколико се пријави довољан број искусних и вољних планинара, могуће је да једна група трећи дан изврши успон на неки од врхова који накнадно договоримо (Облу главу ,Терзин Богаз...)

Повратак за Панчево након завршетка планираних активности. Долазак у Панчево најкасније  до поноћи.

У случају лоше временске прогнозе – акција се отказује. Организатор задржава право измене програма у зависности од околности на терену.
Опрема за зимске услове: топла одећа, цепин, дерезе, капа, рукавице, наочаре за сунце, крема за сунце, чеона лампа ...

Храна: из ранца за 3 дана. Понети храну и воду за први дан успона.Након тога, све се може набавити у продавницама и ресторанима на Жабљаку.
Постоји могућност оброка (касни ручак) у смештају.

Документа: обавезно понети пасош или личну карту збоg преласка међународне границе; здравствену књижицу и планинарску књижицу са плаћеном чланарином за 2018. годину.

Цена: 4200 динара (обухвата превоз мини бусом до Жабљака, путарину, храну и смештај возача и друге организационе трошкове), а за ноћење је потребно издвојити 20 евра за две ноћи.
Цена не обухвата евентуалну таксу за улазак у национални парк која је досада била 3 евра по дану (ако буде било потребе,односно захтева да се она плати).
Пријаве уз уплату аконтације од 3000 динара, код организатора на састанцима Јеленка четвртком од 19 – 20,30 ч. Остатак до поласка.

Учесници иду на сопствену одговорност, уз строго придржавање Правилника о безбедности и одговорности у извођењу планинарских активности ПСС - http://www.pss.rs/wp-content/uploads/2015/11/6-pravilnik-o-bezbednosti.pdf

Додатне информације можете добити код организатора: Драгана Ђерића (телефон 0694050294 email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) и Милутина Илића (телефон 063510503 еThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

U BOJAMA RUJA, 7.OKTOBAR 2023.

PRIJATELJI PD "JELENAK" PANČEVO

.